Sport babakocsit jó áron is vehetsz

Általában aki odafigyel a pénzügyeire, az az élete minden területén igyekszik okosan költeni. Ez akkor is így van, ha valakinek gyereke születik. Mindenki, aki szülő, tudja, hogy a gyerekek ellátása nagyon sokba kerülhet. És ez fokozottabban igaz az újszülöttekre, ilyenkor a szülőknek hirtelen rengeteg dolgot be kell szerezniük, és ez nagy kiadás. De lehet okosan is költekezni. Az egyik legdrágább befektetés a babakocsi, de ha betartunk pár jó szabályt, és nem vesszük meg az első modellt, amit meglátunk, akkor nem veszünk egy rossz modellt, és nem dobunk ki egy csomó pénzt az ablakon.

De mennyibe is kerül egy babakocsi? Minden attól függ, hogy milyen funkciókat szeretnél egy babakocsiban. A legkönnyebb és legolcsóbb az esernyő babakocsi. Többet kell fizetni olyan modellekért, mint a futó babakocsik, amelyek speciális felfüggesztéssel rendelkeznek. Milyen tulajdonságokat kell keresni egy babakocsiban?

Ha valaki egy városban lakik, és tömegközlekedést használ, valószínűleg a könnyű, összecsukható modellt szeretne. Míg ha valaki aktív életstílussal rendelkezik, érdemes lehet egy robusztusabb kocsit venni, ami a járdán kívül is használható.

Amikor egy babakocsi megvásárlását fontolgatod, győződj meg róla, hogy az alábbi funkciókkal rendelkezik, függetlenül attól, hogy milyen modellt veszel. Ezen alap tulajdonságokon túl minden más egyéb, valószínűleg növeli a babakocsi költségeit. Például az alumíniumkeretek könnyebbek és költségesebbek, mint az acél keretes babakocsik.

A babakocsi megvásárlása előtt győződj meg róla, hogy megfelel az igényeidnek. Vegyed figyelembe a baba súlyát, különösen, ha drágább modellt fontolgatsz.

Könnyű vagy esernyő babakocsik nagyszerűek a gyors utazáshoz. Ők is a legolcsóbb babakocsi modellek. Ezeket egyszerű is összecsukni, simán bele lehet tenni őket a csomagtartóba. Az esernyős babakocsik nagy hátránya, hogy nem alkalmasak újszülöttek számára. Csak hat hónapos vagy annál idősebb gyermekeket helyezhetsz be ezekbe a könnyű súlyú babakocsikba.

Egy teljes méretű babakocsi nagyobb és erősebb, mint egy esernyős babakocsi. A teljes méretű babakocsik általában tartósabbak. Gyakran sokféle funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik mind a te, mind a baba életét. Ha csak egy babakocsiba akarsz fektetni, hogy a gyermeked újszülött korától tudja használni a totyogós évei végéig, akkor egy teljes méretű babakocsi lehet az, amit keresel. A nagy méretű babakocsik nagy hátránya a méret és súly. Nem lehet őket összecsukni, mint egy esernyős babakocsi. Ez egy kicsit rémálom lehet, ha a buszra akarsz felszállni, a lépcsőn való közlekedésnél is, vagy akár a kicsi üzletekben is. Ha kicsi a lakás vagy az autó, a tárolás és a szállítás is problémát jelenthet.

Autóülések és utazási rendszerek esetében is van egy csomó lehetőség, főleg, amikor az autósülések könnyedén átalakíthatók vagy áttehetők babakocsiba. Kényelmes, könnyű és viszonylag kompakt. Könnyűvé teszik a baba betevését az autóba és onnan ki. Nagyszerű bennük, hogy az alvó babát az autóból a babakocsijába tudod átrakni, anélkül, hogy felébredne. A hátránya az, hogy a csecsemők elég gyorsan kinövik.

A sport babakocsi is egy nagyon jó modell lehet annak, aki sokat van a szabadban és sportol. Bevallom, hogy a feleségem és én eddig nem elég aktív életmódot folytatunk ahhoz, hogy valaha is egy futó babakocsit vegyünk. De az unokatestvérem egy személyi edző, és szereti használni a kocsiját arra is, hogy gyermekével kocogjon. A sport babakocsik az elérhető modellek legjobb felfüggesztésével rendelkeznek, valamint nagy, robusztus kerekekkel. Ez azt jelenti, hogy a baba számára maximális kényelmet biztosít, még akkor is, ha kocogás vagy kirándulás a durva terepen zajlik. A legtöbb sport babakocsi egy elülső kerékkel rendelkezik. Sok futó babakocsi is kompatibilis az autósülésekkel. Győződj meg róla, hogy a futó babakocsi jó biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint a csuklópánt, a kézifék és az 5-pontos hevederrendszer.

Mindezeket a szempontokat ha figyelembe vettük, akkor nagyjából tudjuk már, hogy nekünk melyik kocsi fajta lehet a legjobb. A babakocsi.hu oldalról lehet is rendelni teljesen modell és sokoldalú modelleket, amik a ár-érték arányban egész jók. Lehet, hogy olcsóbban is kapsz kocsit máshol, azt is kalkuláld be, hogy ha egy olcsóbb modellt veszel, az könnyen hibás lehet, vagy széteshet, és a javításokra így egy csomó pénz elmehet, vagy akár egy teljesen új kocsit kell venned a végén. Ezen az oldalon van olyan sport babakocsi is, amiről beszéltem, könnyen összecsukható, és ezért könnyű szállítani is. Plusz előny, ha nem tudsz elmenni a pesti boltba, akkor akár meg is rendelheted, és kihozzák neked a kocsit. Persze van garanciális ügyintézésük is, ha valami baj lenne vele. De egyébként ha drágább modellt veszel, akkor annak a garanciális feltételei is jobbak. Ezt is ellenőrizni kell, ha nem akarsz pénzt kidobni az ablakon.

A babakocsik nem olcsóak, de ha egy kicsit jobban utánanézel a dolognak, akkor találhatsz egy olyan modellt, amit tényleg évekig használhatsz gond nélkül.