Ez nekem kínai…

Soha nem voltam jóban a számokkal. Matekórán rendszeresen felcseréltem és összekevertem őket, ezzel meglehetősen sok mínusz pontot halmozva fel a dolgozatokban. Jártam korrepetálásra, és próbáltam rengeteget tanulni, gyakorolni…de mind hiába volt. Egyszerűen nem ment nekem a matek. Senki sem értette, hogy hogyan lehetek ennyire ügyetlen benne, mert a többi tárgyból mind jó tanuló voltam. A tanító nénim vetette fel egy fogadó óra alkalmával a szüleimnek, nem lehet-e hogy diszkalkuliám van. Eleinte hitetlenkedve fogadták ezt az ötletet, mivel mindketten pénzüggyel foglalkoznak, és egész életükben jó volt a matematikai érzékük. Ez azonban sajnos nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyerekük is automatikusan fog tudni számolni: a tanítóm aggodalma beigazolódott, amint elvittek egy erre alkalmas teszt vizsgálatra. Azóta nem is erőltetem a számokkal való küzdelmet. Az egyetemen bölcsészkarra járok, és kifejezetten jól teljesítek. Ha bármilyen okból pénzügyekkel vagy matematikával kellene foglalkoznom, segítségül hívom a szüleimet, vagy rosszabb esetben egy számológépet.

A múltkor is csak ámulva néztem, amikor egy klíma berendezésekkel foglalkozó honlapot böngésztünk a családdal. A Paco Haus https://pacohaus.hu/ weboldala volt ez, és azért kerestük fel, mert tönkre ment az otthoni klíma berendezésünk. Az árak és a szüleim tervezgetése, kalkulációja nekem kínai volt, azonban azért én is érdeklődve figyeltem, mert sok hasznos információt lehetett megtudni a honlapról.

Azt rögtön észrevettük, hogy ez a felület nagyon sokoldalú. Számos különböző gyártótól származó légkondi készülék érhető el. Ilyenek a gree, az aux, a fisher, a toshiba, a panasonic… A klíma mellett pedig fűtéssel (padlófűtés, fűtőszőnyeg, fűtőpanel, vagy fűtőfilm), valamint hőszivattyúkkal is foglalkoznak. Egyébként a klímák többnyire szintén alkalmasak a hűtés mellett a fűtésre.

Minden készülék részletes leírással rendelkezik. Itt általában tájékoztatnak arról, hogy milyen teljesítménnyel működik, milyen energiaosztályba tartozik, mínusz hány fokig képes fűteni az adott készülék, van-e lehetőség távolról való vezérlésre, illetve minden egyéb szükséges termék tulajdonságot és információt megtalálunk. Az összeshez csatoltak képet is, ami nekem különösen sokat számított, mivel egyrészről eléggé vizuális típus vagyok, másrészről pedig a számokban megadott tulajdonságok nem mondanak nekem semmit. Biztos vagyok benne, hogy emiatt sokkal jobban értékelem, ha egy weboldal képekkel ellátott. Talán nem csak én vagyok így ezzel: a fotók elhelyezése a termékekről vagy szolgáltatásokról minden webes felület fontos részét kellene hogy képezze. Ez mindenkinek segít abban, hogy jobban el tudja képzelni az adott helyszínt, szolgáltatást, árucikket. Emellett pedig azért is hasznos, mert a bizalom kialakításában is fontos szerepet játszhat.

Egy részletes kereső program is található a https://pacohaus.hu/ oldalán. Ennek használatával bármilyen kifejezésre rá tudunk kérdezni, és még azt is megadhatjuk, hogy miben szeretnénk keresni: cikkszámban, névben, a termékek rövid leírásában, a gyártó honlap címében, esetleg a termék paramétereiben. Ha más módon szeretnénk kérdéseinket feltenni, természetesen erre is van lehetőség. A cég adatait, nyitvatartási idejét, pontos címét, elérhetőségeit mind megtekinthetjük a felületen. Amennyiben szeretnénk, regisztrációra és saját profil létrehozására is van mód a weboldalon. Ha érdekel minket, az általános szerződési feltételeket és az adatkezelési tájékoztatót szintén elolvashatjuk.

Mielőtt még bárki azt hinné, hogy csak azért tetszett meg nekem a https://pacohaus.hu/, mert nem értem a számokkal és pénzügyekkel kapcsolatos adatokat: nem csak az én, hanem a szüleim és testvéreim érdeklődését is felkeltette. Hamarosan meg is fogjuk rendelni róla az új klímánkat.