Hogyan lesz egy laptop szerviz sikeres manapság

Jellemző rám, hogy soha nem tudom letenni a munkát – mindig pénzügyi szakemberként gondolkozok, mindig ugyanezen a szemüvegen keresztül szemlélem a világot. Ennek vannak jó és rossz oldalai is, de azért sok problémám nem szokott adódni belőle. Hogyan működik ez? Hát, például amikor igénybe veszek egy szolgáltatást, akkor alaposan szemügyre veszem azt, hogy az adott cég hogyan hajtja végre. Amennyire csak lehet, igyekszek belelátni a munkafolyamatokba, megfigyelni a részleteket, követni az ügyintézés menetét, hogy ne csak lássam az esetleges hibákat, vagy jó megoldásokat, de tanulni is tudjak belőlük. Ezt csináltam akkor is, amikor a laptopomat szervizbe vittem – de kezdjük a történet elején.

A probléma felismerése: volt egy rossz laptopom

A 21. században egy pénzügyi szakember sem élhet a digitális világon kívül, így én is beszereztem magamnak már évekkel ezelőtt egy jó minőségű ACER laptopot. Nem mondom, hogy nem voltak vele problémák, de az utóbbi években mindig tudtam élni a garanciális javíttatás jogával. Mára azonban már lejárt a garancia, és így, amikor tönkrement a laptopom, nem igazán tudtam, hova is forduljak. Ha elviszem egy céghez a laptopom, ők megjavítják, de aztán megint tönkremegy, akkor értelemszerűen meginog a bizalmam az adott vállalattal szemben – ezért is döntöttem úgy, hogy ezúttal egy másik céget keresek.

Első fontos szempont: megtalálhatóság

Laptop szerviz bőven van az országban, és a fővárosban sincs belőlük hiány. Hogyan választ az egyszeri laptop tulajdonos közülük? Természetesen a legjobb barátjához, az internethez fordul, de ezzel van egy kis baj: minden oldal saját magát hirdeti a legjobbként, úgyhogy megint nem vagyunk előrébb. Mindenesetre ezen az úton találtam meg a PCMENTOR oldalát is. Az oldal kellőképp részletes és meggyőző, de én, az örök szkeptikus, nem vagyok ilyen könnyű eset, ezért előbb másoktól kértem tanácsot, minthogy egyből a pesti, vagy budai üzletükbe rohanjak.

Második fontos szempont: a jó hírnév

A cégnél alkalmazott informatikust félrevontam pár percre az egyik kávészünetben, és alaposan kifaggattam. Ő felajánlotta azt is, hogy megjavítja maszekban a gépemet (milyen rendes fickó), de én elutasítottam. Azt szerettem volna, ha mond nekem egy céget, akiben megbízhatok, hiszen én nem csak mostanra, hanem a távoli jövőre való tekintettel is szerettem volna egy megfelelő szervizet találni. Ő erre a PCMENTORt mondta nekem – ő is hozzájuk szokta vinni a saját gépét, amikor már ő sem tudja megoldani a problémát.

Ennyi ajánlás nekem már elég volt ahhoz, hogy megbízzak a PCMENTORban. Már csak egy pici lökés kellett ahhoz, hogy az ügyfelükké is váljak.

Harmadik fontos szempont: az ígéretek

ACER Laptop Szerviz – Pesten és Budán is – 2019 – PCMENTOR – ezekkel a szavakkal hirdeti magát a cég, és ebben minden benne van, amire nekem szükségem van. Nézzük csak meg kicsit jobban!

  • ACER: egyből mutatja, hogy a legjobb helyen vagyok, hiszen ebből már látom, hogy a márka stimmel
  • Laptop: még tovább mentünk a bizalom útján, hiszen még a típus is stimmel.
  • Szerviz: na ez a legfontosabb, hiszen nem vásárolni akarok, hanem javíttatni – magyarul témánál vagyunk, és most már tudom, hogy ők tudnak nekem segíteni.
  • Pesten és Budán is: ebben benne van, hogy én is kényelmesen igénybe tudom venni a szolgáltatásukat, hiszen budai lakosként sem kell átkelnem semelyik hídon ahhoz, hogy elérjem őket.
  • 2019: ebből látom, hogy naprakészek, nem egy elhanyagolt cégről beszélünk.
  • PCMENTOR: ez pedig a végére kerül, hogy az eszembe tudjam vésni, hogy mindaz, amit idáig elolvastam, kihez is tartozik.

És még csak nem is a weboldal szövegéről beszéltem, vagy arról, hogy maguk a szakemberek miket mondtak nekem: ez csupán egyetlen mondat volt, ami már önmagában rengeteg információt elárult a szolgáltatás minőségéről.

Negyedik fontos szempont: az ígéretek betartása

Itt érkeztünk el a legfontosabb részhez, magához a szolgáltatáshoz, aminek részleteibe sajnos nem tudtam olyan szinten belelátni, mint eredetileg szerettem volna. Ettől függetlenül ügyfélként elmondhatom, hogy a lehető legjobb tapasztalatokat gyűjtöttem. Az ügyintézés gyorsan ment, a weboldal átböngészése után pontosan tudtam, hogy mit akarok majd mondani a szakembereknek, ugyanis ott látható egy teljes lehetséges hibalista. Én kiválasztottam azt, ami rám vonatkozott, és így sokkal gördülékenyebben ment az együttműködés. Hogy mi történt a háttérben, arra csak a honlapon található információk alapján tudok következtetni. Mint kiderült, a gyártókkal szoros kapcsolatban vannak, így az alkatrészek beszerzése nem jelenthet problémát. Ennek tudatában teljes nyugalommal adtam a kezükbe a laptopomat.

Ami még egyébként a weboldal óriási előnye, hogy nem csak arról beszélnek, hogy milyen hibákat oldanak meg, de azt is kifejtik, hogy ennek a problémának mi lehet az oka, és hogy pontosan hogyan lehet ezeket megoldani. Ilyet egyetlen weboldalnál sem láttam korábban, hiszen mindenki csak annyit szokott írni, hogy “Melegszik a laptopja? – Hozza be hozzánk!”.

A PCMENTOR átment a teszten

Nem kell itt több száz oldalon át vezetett auditálási jegyzőkönyv ahhoz, hogy lássuk, egy cég jól működik. 4 fontos szempontot néztem meg ennél a laptop szerviznél, és ügyfélként mondhatom, nem csak, hogy elégedett voltam a munkájukkal, de nagy jövőt is tudok jósolni nekik, ha a hozzáállásukat megtartják. Egy elég kemény piacon kell versenyben maradniuk, ahol nem is annyira a marketing, mint inkább a minőségi munka tud igazán az élre juttatni. ACER Laptop Szerviz – Pesten és Budán is – 2019 – PCMENTOR – egy ilyen egyszerű üzenet is elég ahhoz, hogy egy cég meg tudja győzni a célközönségét.

És hogy mi volt a laptopommal? Elméletileg teljesen rutinmunka volt, amit csináltak vele, és az ára is ennek megfelelően alacsony volt. Nem mintha nálam ilyen esetekben a pénz számítana: a laptopomra munkaeszközként tekintek, és emiatt minden belé ölt forintot befektetésnek veszek. Megnyugtató, hogy most már rendelkezem egy olyan üzlet címével, akihez bármikor elmehetek, és ugyanazt a minőséget kapom majd, mint a gyártótól.

Új laptop vásárlásakor is hozzájuk fordulnék?

Ez egy érdekes kérdés, hiszen alapesetben ez már egy teljesen más téma, ami egy újabb kutatást igényelne a részemről – de őszintén szólva, mi értelme lenne? A pcmentor.hu oldalon akár új számítógépeket is találok, és ha egy céget meg merek bízni egy fajta szolgáltatással, akkor miért ne bíznám meg egy másikkal is? A legvalószínűbb, hogy ezután minden számítógéppel kapcsolatos üggyel kapcsolatban a pcmentornál fogok majd kikötni a jövőben, hiszen az én feltétlen bizalmamat már elnyerték. Mindenki másnak is őket ajánlom, hogy még tovább tudjam őket erősíteni a fentebb kifejtett második fontos szempontból.

Ha nem vagytok biztosak abban, hogy melyik céget válasszátok, nyugodtan használjátok ti is ezt a 4 pontos technikát – higgyétek el, nincs olyan téma, amihez ne passzolna!