Néhány profi konyhai szűrő bárkinek hasznára válhat

Ha okos befektetést keres az ember, akkor olyasmiben érdemes gondolkodnia, ami kis kockázattal és mérhető haszonnal kecsegtet, belátható időn belül. Természetesen mindig ott van a rizikó, hogy történik valami, például egy hirtelen tőzsdei vagy piaci változás, aminek hatására a befektetésünk értékét veszti, de az efféle katasztrófák viszonylag ritkák, jellemzően annyi a probléma, hogy a vártnál lassabban jön a megtérülés. Sokan hajlamosak egy-egy vásárlást is “befektetésnek” hívni, például “Befektettem egy új mosógépbe.”, holott ez egy kis képzavar. Egy háztartási gép, ami a megvásárlása pillanatától kezdve használtnak számít, folyamatosan veszít az értékéből, míg végül csak a vastelepen lehet majd leadni hulladéknak. Persze, vannak olyan tárgyak is, mint például érmék, műtárgyak, befektetési nemesfémek, melyek az idő előrehaladtával növelik az értéküket, de ezeket nem használjuk napi, heti szinten, nem rongálódnak. Azonban, ha egy másfajta megközelítést alkalmazunk, vagyis nem az anyagi haszonszerzés szemszögéből nézzük, akkor bizony egy-egy háztartási kellék is lehet befektetés, hiszen energiát és bosszúságot spórolunk meg magunknak. Ez a gondolat nálam akkor jött, amikor rájöttem, hogy kellene már itthonra pár minőségi konyhai szűrő, amikkel végre nem lesz szenvedés főzni, és nem használódnak el pár év után. És szerencsére a lehető legjobb beszerzési helyet is megtaláltam!

De mire is kell nekem olyan nagyon az a sok konyhai szűrő? – kérdezhetnéd, hiszen sok háztartásban legfeljebb 1-2 található meg. Nos, ha minőségi fogásokat szeretnél előállítani, akkor ahhoz minőségi eszközökre is van szükség. És ezt nem sznobizmusból írom, ez tényleg így van. Például egy ütött-kopott, nem megfelelő méretű szűrővel, amin már lyukak is vannak, hogyan akarnál átszűrni egy kondér levest? Vagy egy több évtizedes, a konyhában kialakuló olajgőztől ragacsos szűrővel hogyan akarsz átszitálni egy adag lisztet, ha mondjuk süteményt sütsz? És ha már itt tartunk, hogyan szűröd le a frissen megfőtt tésztát, ha nincs mivel? Persze, az ilyesmi olyanokat nem érint, akik főként előkészített ételeket fogyasztanak, vagy otthon kb. nem is főznek, mert meleg ételt nap közben esznek az ebédszünetben, de nem vagyunk egyformák. Nekem például egy viszonylag újkeletű hobbi a konyhaművészet, és ennek kapcsán kezdett el zavarni, hogy nincs otthon egy tisztességes konyhai szűrő. Pedig rettentő sok hajtépéstől óvhatja meg magát az ember, ha egyszer “befektet” néhány magas minőségű kézi eszközbe! Amikor tehát nekiálltam, hogy pótoljam a hiányosságot, hatalmas sikerrel zárult a kutatásom, hiszen rátaláltam a hunniakristaly.hu oldalra, ahol azonnal le is tudtam adni a rendelésemet!

A Hunnia Kristály egy debreceni illetőségű webáruház, ám ennél jóval régebbi múltra tekint vissza. Közel 30 éve működnek, és kimondottan vendéglátóipari felszereléseket forgalmaznak éttermek, bárok, cukrászdák és egyebek számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy magánszemélyek ne rendelhetnének tőlük bármit, mint azt megtudtam. Ugyanis teljesen letaglózott, micsoda konyhai szűrő választék található a kínálatukban! Van itt minden az egészen kicsi finomszűrőktől kezdve a háztartási használatra már szinte indokolatlanul nagy szűrőkig. Csak győzze kiválasztani az ember, hogy mit is szeretne, illetve mi az, amit a saját konyhájában használni tud. Mert hát valljuk be, egy profi étterem vagy üzemi konyha felkészültsége teljesen más, kezdve a nagyobb edényekkel, mosogatókkal és minden egyébbel. Végül csak eldöntöttem, milyen konyhai szűrő összeállítás lesz az, amire szükségem lenne: rendeltem magamnak egy 30 centiméter átmérőjű levesszűrőt, egy 10 centiméteres finomszűrőt és egy tésztaszűrőt megerősített nyéllel. Úgy voltam vele, hogy elsőre ennyi elég is lesz, indulásnak mindez bőven megteszi. Alig vártam, hogy megérkezzen a küldeményem, de szerencsére nem kellett túlerőltetnem a türelmemet, hamarosan már jött is az értesítés, hogy hozza a futár.

Szerintem nem szükséges ecsetelnem, mennyire elégedett vagyok a kis konyhai szűrő kollekcióval, amit a hunniakristaly.hu-ról rendeltem. Már legalább egyszer ki is próbáltam mindet, és a lehető legkevésbé sem csalódtam. Nem véletlen, hogy a vendéglátósok innen rendelnek, nekik tényleg szükségük van a minőségre, és az ő esetükben, ahol a vállalkozás profitja múlhat az eszközökön, ténylegesen kezelhetjük befektetésként az ilyesmit. Nekem persze nincs ilyen elvárásom, hiszen csak a családnak főzök, de higgyétek el, valódi szintlépés volt számomra ilyen profi konyhai felszerelésre váltani, és ezt a szeretteim is észrevették. Ha Nektek is szükségetek lenne valamire a konyhában, és nem szeretnétek valami gagyi, hétvégi ócskapiacos kacattal beérni, akkor irány a Hunnia Kristály oldala, és rendeljétek meg onnan!