Pénzügy tanulás helyett online póló rendelés?

Szerintem mindenkinek volt a középiskolában, egyetemen olyan tantárgya, amire egyáltalán nem szívesen gondol vissza. Már az első órát is éppen annyira utálta, mint az utolsó és csak azt várta mikor lesz már vége. Nekem a pénzügy tanulás volt ilyen. Tényleg bármi mással szívesen foglalkoztam volna, csak hogy eszembe se jusson. Persze közben pedig az volt a cél, hogy minél előbb levizsgázhassunk belőle és elfelejthessük az egészet. Nem értem emberek, hogy tudnak pénzügyekkel foglalkozni szinte egész életükbe.

Pont egy ilyen „tanulni kellene és figyelni órán” szituáció során, amikor a világtörténelem pénzügyének vizsgálásától, a legújabb pénzügyi tanácsadó cégek elemzéséig, mindennel foglalkoztunk, beszélgettünk a barátnőmmel inkább minden másról, csak hogy hamarabb vége legyen az órának. Megbeszéltük ki mit fog főzni, ha hazaér, hova megyünk a hétvégén, vagy éppen milyen bármi más fontos feladatunk van. Barátnőm elmesélte, hogy ő éppen már három napja otthon azzal szenved, hogy a barátjának a meglepetés születésnapi bulijára megcsinálja a közös pólókat.

Ők egyébként ilyen nagy online játék fanatikusok, és természetesen ebben a témában készültek volna a pólóik. Elmesélte, hogy már körülbelül minden szükséges dolgot beszerzett hozzá, az alap pólótól kezdve, mindenféle textilfestékig, filcig, ragasztóik, sablonig stb. De aztán mégse halad vele egy kicsit sem, nem úgy sikerül, ahogy szeretné.

Közben persze még mindig nagyon unatkoztunk ezért a következő dolog, amire rákerestünk google segítségével, azaz online póló volt. Még is csak egyszerűbb egy profi céggel megcsináltatni a pólókat, mint otthon idegbajt kapni, amiért mégsem úgy sikerült, mint azt a legutolsó youtube videó mutatta. Elég nekünk kiválasztani a tökéletes pólót és pár napon belül már kész is van.

Mint kiderült azért nem ennyire egyszerű, hogy csak kiválasztjuk a megfelelő pólót Mert neki természetesen egyedi mintázatú póló kellett. Ennek a mintája már korábban elkészült papíron, így pénzügy óra után még körülbelül 2 óra kellett volna, hogy Adobe Illustratorban is elkészüljön. Onnan pedig még összesen körülbelül 20 percre lett volna szükségünk, ahhoz, hogy megrendelhessük online megtervezett minta alapján a pólókat. Barátnőmnek eleinte annyira nem tetszett az ötlet, mert szerinte drágább, mintha ő készítené otthon. Aztán persze kiderült, hogy már a sok alapanyag, amit megvett sokkal többe került, mintha alapból az online póló rendelésnél kezdte volna. (Legalább ennyi értelme volt a pénzügy órának, hogy ezt együtt kiszámoltuk). Így összesen egyébként körülbelül kevesebb, mint három óra alatt megterveztük és meg is rendeltük a pólókat, amikkel ő előtte már több napot eltöltött és végigidegeskedte vele a szabadidejét.

Végül sikerült rábeszélnem, hogy tényleg ez lesz a tökéletes megoldás, nem kell tovább gondolkodni. Külön színű pólót választottunk a fiúknak és külön színű pólót a lányoknak, de a minta ugyanolyan volt. Körülbelül három nap kellett ahhoz, hogy a pólók elkészüljenek, így még rengeteg idő maradt a születésnapi buli előtt, hogy kiosztogassa a pólókat a meghívottaknak, és persze maradt idő minden más egyéb dolog megszervezésére is.   A pólóknál még plusz pozitívum volt egyébként, hogy a házhozszállítás egyébként ingyenes volt, így nem kellett az egész városban 20 pólóval mászkálnia. A pólók is pontosan ugyan olyanok lettek, mint ahogy elképzelte, megszabadul egy csomó felesleges idegeskedéstől. Így legalább már tudja, hogy legközelebb, ha egyedi, vagy feliratos pólóra lesz szüksége, egyből az online póló tervezést választja.