A napenergia plusz program feltételei vegyesek

Azért beszélek így róla, mert egyrészről azt gondolom, hogy még nem áll rendelkezésre minden információ ahhoz, hogy reálisan megítéljem, hogy ez most szigorú-e vagy sem, másrészről pedig amit tudok, azt is nagyon vegyesnek tartom. Mint pénzügyekkel foglalkozó blog, nagyon fontosnak tartom, hogy követőben legyünk az itthoni gazdaságot érintő kérdésekkel és lehetőségekkel, és ha épp szembe jön egy olyan opció, ami sok olvasó számára kecsegtető lehet, akkor azt muszáj megírnom ezen a portálon. Így a napenergia plusz program feltételei is ide kerültek erre az oldalra, mert szerintem ez egy olyan témakör, ami egyértelműen itt is szót érdemel.

Az információim javarészt a napenergiapluszprogram.hu oldalról származnak, ami kimondottan egy naprakész információs oldal a témában és még a szakemberek közvetítésében is a segítségünkre lehetnek. Itt találtam meg azt a részt is, amikor a napenergia plusz program feltételeit taglalják. Egyrészről, az anyagi oldalról sok információ adott. Egyszer ismerjük azt, hogy a projekt összege körülbelül 78 milliárd forint lesz, ami egyszerűen rengeteg. Úgy kalkuláltak a cikk szerzői, hogy ezzel nagyjából 15-16 ezer háztartásba kerülhet napelemes rendszer. Ez egy kisebb városnyi mennyiségű ember, szóval talán mondhatjuk, hogy sokakat érinthet a pályázati lehetőség.

Amire egy család maximálisan pályázhat, az 5 millió forint. Ez napelemes berkeken belül egy kellően nagy összeg ahhoz, hogy valós fejlesztések történhessenek a házon a napelemet illetően. Tehát ebből a pénzből simán kijön, hogy egy 4-5 kW-os rendszer felkerüljön a házra akkumulátorral és minden szükséges védelemmel ellátva. Sőt, ebbe még az is belefér, hogy a normál inverter helyett egy hibridet válasszon a vásárló, ami annyival tud többet, hogyha kell, akkor szigetüzemben működik, ha viszont van rá lehetőség, akkor rá lehet csatlakoztatni a hálózatra is, hogy visszatáplálja a rendszerbe a túltermelt energiát.

A családosoknak ez tényleg nagy lehetőség, hiszen valószínűleg ők lesznek a legfőbb kedvezményezettek egy ilyen programban. Bár pont ez adja számomra a napenergia plusz program feltételeinek kettősségét, hogy ezeket a részleteket még nem ismerem. Mindenesetre nem lehet tudni, hogy lesz-e még ehhez hasonló pályázati lehetőség. Főleg nem olyan, ahol akár 5 millió forintra lehet pályázni úgy, hogy az vissza nem térítendő támogatás formájában kapható meg. Úgyhogy akinek ez megfordult a fejében valamilyen formában, annak érdemes lehet még most tüsténkedni. Egy ajánlat bekérése nem tart semeddig és segít eldönteni, hogy kell-e pályázni, vagy sem.

A napenergia plusz program feltételei tehát így alakulnak, de érdemes még a következő hetekben is olvasgatni a napenergiapluszprogram.hu oldalt, ahol mindig megjelenik a legfrissebb információ a programmal kapcsolatosan.