Kaptunk egy lakást és egyúttal segítséget is a fürdőszoba felújításához

A férjemmel friss házasként végre saját lakásba költöztünk, nászajándékba kaptuk a családjainktól. Nagyon imádunk itt lakni, a lehető legjobb környéken van egy társasházban, két és fél szobás, gyönyörű, modern lakás. Elég pénzt összespóroltunk ahhoz, hogy be tudjuk rendezni az igényeinknek megfelelően. Persze azért az esküvő sem két forint volt, úgyhogy nem szeretnénk most már túl nagy költségekbe verni magunkat. Ezért igyekszünk a bútorokat és egyéb lakberendezési tárgyakat – amiket nem vihettünk magunkkal az előző lakásból, amit béreltünk – a lehető legolcsóbban beszerezni. A szüleink és az ismerőseink sokat segítettek ebben, sokan ajánlottak fel ingyen vagy olcsón alig használt háztartási eszközöket. A lakás egyetlen gyengébb pontja a fürdőszoba volt. Itt ugyanis látszott, hogy a régi csempe, akármennyire is ki lett tisztítva, egy-két helyen penészfoltos és a fúgában megültek a szennyeződések. A kád is pár helyen kopott és meg van repedve, úgyhogy a fürdőszobát mindenképpen szerettük volna újracsempéztetni és felújítani a lehetőségeinkhez mérten.

A terveinkhez mindenképpen valami jobb fajta, de mégis olcsó csempe volt szükséges, hiszen nem akartunk vagyonokat költeni a fürdőszobára. Persze azért igényes gyártót kerestünk, akiknél ár-érték arányban megéri vásárolni. Van némi érzékünk a lakberendezéshez, de azért jól jön a segítség egy szakavatottabb embertől. Már csak a funkció szempontjából is, nem csak az esztétikai miatt. Elég kicsi a fürdőszoba, de a kád és minden berendezés szépen elfér benne. Szeretnénk egy zuhanyfüggönyt a kád köré is, egyrészt, mert hangulatosabb, másrészt hogy ne fröcsköljük szét a vizet zuhanyzásnál. Elkezdtünk ötletelni, hogy hogyan rendezzük be, de aztán arra jutottunk, hogy keresünk a neten pár ötletet, az a legcélravezetőbb. Több közösségi média csoportban találtunk nagyon jó képeket, de még mindig nem tudtuk, hogy induljunk el. Valahogy sikerült rábukkannunk egy olyan magyar oldalra, ahol pontosan fürdőszoba-berendezéssel kapcsolatos ötleteket gyűjtöttek össze, sőt, a cég segít is nekünk személyesen kitalálni a berendezést.

olcsó csempe

Nem nehéz kitalálni a honlapjuk nevét: furdoszobaotletek.hu, bárki rábukkanhat egy kis szerencsével, ahogy mi is tettük. Szívesen segítenek ötletelni, kiválasztani a megfelelő színeket, a bútorok helytakarékos elrendezését, segítenek jó, de olcsó csempét és padlólapokat találni. Nagyön örültünk, hogy megtaláltuk ezt az oldalt, mert az alapoktól kezdve mindent leír, amire oda kell figyelni, ha fürdőszobaburkolatot választunk és nagyon sok ötletet ad. A tanácsaik alapján sokkal egyszerűbben el tudjuk dönteni, hogy milyen hangulatú fürdőszobát szeretnénk és hogy ezt hogy tudjuk a legpraktikusabban, legolcsóbban és leggyorsabban kivitelezni. Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel ezt az oldalt, aki hasonló helyzetben van, mint mi, azaz mostanában építkezik, fürdőszobát újít fel vagy csak valami újra vágyik a helyiségben. A fürdőszoba ugyanis, akármennyire is el tudja kerülni a figyelmünket, ugyanolyan fontos lakrész, mint bármelyik másik szoba. Fontos, hogy a tisztálkodáshoz és a mindennapi fürdőszobai tevékenységeinkhez egy tiszta, praktikus, relaxáló környezet vegyen körül minket.

A furdoszobaotletek.hu-n egy szuper ötletbörze vár minket, ahonnan bátran szemezgethetünk az ötletek közül. Azt tanácsolják, hogy mielőtt elkezdenénk agyba-főbe bevásárolni a különböző berendezési holmikat, alaposan tervezzük meg és gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk és mire lesz szükségünk. Célszerű sorra venni az igényeinket: kádat szeretnénk vagy elég egy zuhanyzó, hiszen így is kicsi a helyiség, egyben van a WC-vel a fürdőszoba vagy külön, hány tárolóra lesz szükség, milyen színek segítenek nekünk a relaxálásban, stb. Egy listát is összekészítettek nekünk, aminek mentén haladva biztosan minden részlet tökéletes lesz és az igényeinknek megfelelő. Azt javasolják, kezdjünk azzal, hogy eldöntjük, milyen színeket látnánk szívesen a helyiségben. Ezt követi a csempe és a padlólap kiválasztása. A következő lépés a vizesblokk, a kád vagy zuhanyzó, esetleg mindkettő felőli döntés. Utána a mosdó, WC, csaptelepek, a fűtés és a szekrények számba vétele következik. Utoljára pedig maradnak a kiegészítők, mint törölköző, szappantartó és egyéb apróságok. Ha mindebben megállapodtunk, el is kezdhetjük a tárgyak beszerzését és magát a berendezést.