Dexion salgó, étkezde, és a logikus pénzügyi döntés

Én mindig is amondó voltam, hogy mindenki tehetséges valamiben, csak legfeljebb még nem találta meg. Mindenkinek meg van az érdeklődési köre, az, hogy mit szeret csinálni, vagy éppenséggel, hogy mit szeretne csinálni vagy megtanulni. Egy időben én például nagyon szerettem volna, ha a jelenleginél sokkal jobban értenék a pénzügyekhez, a matekhoz és az ilyen gazdasági dolgokhoz. Persze tudom, hogy az ismertebb gazdasági fogalmak mit jelentenek, hogy mi az infláció, a kamat és a THM. De ha egy igazán szakmai pénzügyi cikket olvasok, akár kínaiul is lehetne írva, mert ugyanannyit értenék belőle, mint magyarul. Rá kellett jönnöm, hogy ez inkább affinitás és képesség kérdése. Vannak emberek, akiknek hihetetlen könnyen rááll ezekre az agyuk, és vannak, akiknek kevésbé. Egy időben nagyon sajnáltam, de ahogy egyre inkább kezdtem tisztában lenni a saját képességeimmel rájöttem, hogy cserébe nekem jó a nyelvérzékem, kreatívabb vagyok és a logikus gondolkodásomat a pénzügyi, gazdasági ismereteim (hiánya), nem befolyásolja.

Szerencsére azért anyagiak terén fejlődőképes vagyok, tudok spórolni, és mindig tudatosan osztom be a pénzemet, és ennek fényében vásárolok. Van is egy kedvenc mondásom: az olcsó sokszor drágább. Hiszen ha belegondolunk, ha veszünk, mondjuk egy csizmát ötezer forintért, meg van az esélye, hogy akár már fél év múlva a kukában landol. De ha az a csizma bőr, és mondjuk ötször vagy hatszor többe kerül, és évekig tudjuk hordani, akkor számomra egyértelmű a döntés. Valószínűleg ezt a tudatosságot elég magas szinten űzöm, mert gyakran kikérik a véleményemet ilyen téren.

Egy barátnőm szakács, és mindig is egy saját kis étkezde volt az álma. Ez úgy tűnik meg is valósul, már csak néhány tennivaló van az üzlettel és ki is nyithat.

Egy alkalommal átjött hozzám, hogy neki egy dexion salgó polc kell és segítsek neki keresni, mert tudja, hogy a vásárlások alkalmával én mindig olyan jól mérlegelek. Úgyhogy neki is ültünk körülnézni, mert az idő is kicsit sürgetett már.

Egy rövidke keresgélés után megtaláltuk a legszimpatikusabb céget, és szerencsénkre dexion salgókkal is foglalkoznak. Több más termék mellett.

Végigpörgettük az oldalt, megnéztük a fent található katalógusokat is, hogy biztosak legyünk a döntésben.

Mivel egy étkezde konyhájáról van szó, amit a barátnőm egyedül fog vinni, így több praktikussági szempontot vettünk figyelembe, amiknek a dexion salgó polcok mind megfelelnek. Ilyen például: a higiénikusság, hiszen egyszerűen letörölhető, fertőtleníthető, a könnyű összeszerelhetőség: ha véletlenül összedőlne a polc (bár nem valószínű), akkor ő is össze tudja rakni, mert nem szükséges csavarozni, sőt a RackingLog honlapján még egy egyszerű összeszerelési útmutató is megtalálható. Emellett a nagy teherbírás is fontos volt, mert különböző étel alapanyagoknak, edényeknek és étkészleteknek azért nagy súlyuk tud lenni.

Miután ezt végiggondoltuk, a döntés gyorsan megszületett, és azonnal el is küldtünk egy ingyenes árajánlatkérő űrlapot. Később a barátnőm telefonon is felhívta a céget – a székhelyük egyébként a harmadik kerületben, a Bécsi úton található – hogy egyeztessen velük a részletekről, válaszul pedig nem sokára egy konkrét, kész tervezetet, illetve egy pontos árajánlatot kapott. Egyből szólt is nekem, hogy szerintem ez milyen, de ez igazából nem volt kérdés. Már csak azért sem, mert ezek a dexion salgók garanciálisak, és 10 év elteltével garanciálisan igényelhető a polcok bővítése, illetve a polc részeinek cseréje is.

Miután legyártották a polc elemeit, kiszállították az étteremhez. És mivel a barátnőm jelezte, hogy lehet, szüksége lenne némi segítségre az összerakásban, így nem kellett szenvednie vele, mert készséggel segítettek neki. De alaposan megfigyelte, hogy hogyan is csinálják, így ha legközelebb rendel, akkor talán össze fogja tudni ő maga is szerelni.

Rendeltünk a dexion salgó polchoz elválasztókat is, illetve címketartókat is, hogy a különböző alapanyagok még véletlenül se keveredhessenek össze, különösen az allergént tartalmazó ételek miatt.

Így már csak apró simítások vannak hátra, és megnyithat az étkezde.

dexion salgó