Peti és a váratlan beázás

Nemrég egy kedves ismerősöm járt nagyon pórul, az ő példáját szeretném most megosztani veletek, hogy tanuljatok belőle, és ti ne essetek ugyanebbe a csapdába. Ismerősöm (az egyszerűség kedvéért nevezzük most Petinek) egyik nap arra ért haza, hogy a fürdőszobája úszik a vízben – de nem azért, mert esetleg nyitva felejtette a kád csapot, nem! A víz szokatlan helyről, a plafonról érkezett. Peti azonnal szaladt fel a felső szomszédhoz, de hiába kopogtatott, csöngetett, dörömbölt, semmi válasz nem érkezett. A tulajdonos csak egy óra múlva ért haza, akkor derült ki, hogy az ő részükön csőtörés történt, a víz pedig megállíthatatlanul kezdett az alsó emeletekre is tovább ömleni. Petinek óriási veszteséget jelentett az okozott kár, a lakásuk ugyais nem volt biztosítva, így tulajdonképpen majdnem minden javítási költség Petire hárult.

Mindez megelőzhető lett volna, ha rendelkeznek megfelelő biztosítással. Utólag persze már okosabb az ember, de ti gondolkozzatok előre, és ne essetek ugyanebbe a hibába! Azóta már Peti is okosabb, a Pannonsafe-nél kötött lakásbiztosítást, hogy többet ne kelljen azon idegeskednie, mitévő legyen, ha hasonló káreseménnyel találja magát szembe. Azóta Petit mintha kicserélték volna: a céggel maximálisan elégedett, nagyon dicséri a Pannonsafe-es kollégákat, mert pontos, precíz tájékoztatást kapott a biztosításáról, és azóta is folyamatosan tájékoztatják az elérhető legújabb konstrukciókról. A kárt pedig a javítási és újjáépítési költség fejében megtérítették, határozatlan idejű szerződésüket pedig addig élvezik, ameddig csak jól esik nekik.

Ne késlekedj, köss te is minél hamarabb lakásbiztosítást, hogy a váratlan helyzetekre is felkészülhess – ne járj úgy, mint Peti!