Így fektess be eredményesen az első céges autódba

8 évvel ezelőtt, amikor fodrászként kezdtem dolgozni, egyáltalán nem gondolkoztam azon, hogy jobban elmélyedjek a pénzügyek világában. Nem is terveztem egyetemre menni, hogy ilyen területen tanuljak tovább, mivel a szépségipar volt az álmom és már a szakiskola elvégzése után sikerült elhelyezkednem jónak számító fizetésért. Az adóbevalláson, bankszámlanyitáson és pár egyéb hitelintézeti adminisztrációs feladaton túl nem is nagyon kerültem közelebbi kapcsolatba ezzel a területtel… Míg saját vállalkozásba nem kezdtem 3 éve.

A házam mellett, a telek végében volt egy melléképület, itt alakítottam ki kicsiny szalonomat. Sokféle eszközt és gépet kellett beszereznem, ezért céges hitelt is felvettem. Szerencsére gyorsan bővült az ügyfélköröm, a vendégek elégedettek voltak és ajánlottak az ismerőseiknek is. A fodrászat híre a szomszédos településekre is eljutott, és valójában itt kezdődtek a nehézségek is, mivel sokan kérték, hogy otthonukban igazítsam meg a frizurájukat. Ehhez pedig újabb befektetéseket kellett eszközölnöm. Ekkor még nem volt saját autóm a flottakezeles.hu oldalt sem ismertem, több hitelt pedig már nem akartam és nem is tudtam volna felvenni. Szerencsére az egyik vendégem felvetette az ötletet, hogy nézzek utána a különböző részletfizetési lehetőségeknek (na innen indulva jött később képbe a flottakezeles.hu). Kiderítettem, hogy operatív lízing keretében minimális induló kiadások mellett tehetek szert céges gépjárműre! Az autó ilyenkor végig a lízingbeadó tulajdonában marad, így az azzal kapcsolatos fenntartási költségek nagy része nem terheli a vállalkozás mérlegét. A bérleti díjból ugyanakkor a használat függvényében lehetőség van az ÁFA leírására.

Bevallom őszintén, nem vagyok egy műszaki beállítottságú ember, így az ilyen jellegű feladatokat mindig a férjemre bízom. Tartottam tőle, hogy mi történik, ha bármi elromlik az autóban, főleg így, hogy később vissza kell majd adnom. A FLOTTAAUTO-nál (akiknek az oldala a fent említett website) azonban kezdettől fogva megnyugtattak, hogy az operatív lízing keretében garantált szervizszolgáltatásokat is igénybe tudok venni. Ezek időpontja és költsége könnyen tervezhető és kiszámítható, ugyanakkor sürgős esetben akár vasárnap éjjel is bátran fordulhatok hozzájuk.

A közlekedésben a nagy rohanás közepette bármi előfordulhat, akár az is, hogy szabálytalan parkolásért megbírságolnak vagy más hibájából, esetleg saját figyelmetlenségünkből adódóan sérülés keletkezik autónkon. A FLOTTAAUTO szerencsére ezekre a forgatókönyvekre is fel van készülve. A velük kötött szerződés keretében bérbe adott gépkocsik rendelkeznek kötelező biztosítással, és szükség esetén csereautót is tud a cég biztosítani egy hosszadalmasabb javítás idejére.

Mivel nagyon szimpatikusnak találtam a vállalatot, hamar fel is vettem tehát velük telefonon a kapcsolatot. Az ügyintéző kezdettől fogva segítőkész volt és hamar sikerült megtalálni a számomra leginkább ideális konstrukciót. A papírmunka szerencsére zökkenőmentesen ment a cég munkatársainak segítségével, akik a gépjármű- és súlyadóval kapcsolatos kérdéseimet is türelmesen meghallgatták és profin megválaszolták amikor még teljesen el voltam veszve a témában. Mindezek alapján csakis ajánlani tudom őket, a szerződés letelte után is tőlük szeretnék majd egy újabb autót bérbe venni.

Amennyiben neked is szükséged van céges autóra és szeretnéd, ha profi csapat segítene ebben mind műszaki, mind pedig pénzügyi szempontból, javaslom, hogy operatív lízing témakörben az alábbi linken tájékozódj a FLOTTAAUTO által kínált lehetőségekről.

operatív lízing