Cégalapítási kisokost találtam

Ha ezen az oldalon jársz, téged is érdekelnek a pénzügyi kérdések. Biztosan szívesen olvasol olyan témákról, amik segítenek a költségeid kímélésében, vagy a megfelelő megtakarítási forma kiválasztásában. Erről, és még sok egyéb pénzügyi kérdésről írnak kollégáim rendszeresen, látogass meg minket gyakran, hátha pont olyan információt keresel, amit mi már taglaltunk egyszer.

Sokak számára érdekes lehet, hogy milyen dolgokra kell figyelmet fordítani, ha valaki cégalapításon gondolkodik, vagy cégformát vált. Mivel ennek is elég lényegesek a pénzügyi vonatkozásai, most ennek a témának dedikáltam az írásom. Hozzáteszem, mindezt laikusként teszem, nem vagyok pénzügyi szakértő, de igyekszem tényekre és alaposságra törekedni.

Gondoltam megpróbálom összegyűjteni azokat az tudnivalókat, amiket meg kell fontolnunk, ha egy vállalkozás beindítását tervezzük, de ezt a szekhelypartner.hu már megtette helyettem. Részletesen kitérnek arra, hogy mi mindent kell átgondolnunk a cég bejegyeztetése előtt, mi kell a cégalapításhoz. Vagy hogy egyáltalán mik a feltételei annak, hogy valaki céget alapíthasson.

Abban talán mindenki egyetért, hogy mielőtt elrohannánk bejegyeztetni a céget, először egy ügyvéddel vegyük fel a kapcsolatot, és vitassuk meg vele, milyen cégforma lenne megfelelő vállalkozásunk számára. Különböző cégformáknál különböző adózási módok lehetségesek, a Székhelypartner szakértői azt javasolják, hogy ezeknek nézzünk alaposan utána, mielőtt döntésre jutunk.

Át kell azt is gondolnunk, hogy melyik településen szeretnénk bejegyeztetni a céget. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a székhelyünk a saját telephelyünk legyen, vagy esetleg székhelyet bérlünk. A székhelyszolgáltatás ma már bevett gyakorlat, a cégünk megítélésének megemelése miatt például elgondolkodhatunk egy budapesti székhely bejegyeztetésében. Viszont sokszor az sem utolsó szempont, ha egy olyan települést választunk erre, ahol nem kell iparűzési adót fizetnünk, erre például a fent említett szolgáltató is megoldást kínál, újlengyeli székhelyszolgáltatásával. A székhelyszolgáltatás náluk például magában foglalja a céges levelek átvételét, és elektronikus továbbítását, a hatósági intézkedéseknek a székhely címe szerinti lefolytatását. Kérésre pedig tárgyalótermet is igénybe vehetünk irodájukban.

Külön aloldalt szentelnek annak, hogy a Kft cégforma bejegyzésének feltételeit ismertessék. Nem mindegy például, hogy az alapításhoz szükséges tőkét mikor kell rendelkezésre bocsátani, sokan azt gondolják, hogy ez azonnali tétel. Olvashatunk arról, hol lehet utánanézni, hogy a választott tevékenységi kör engedélyhez kötött e, és hogy mire kell figyelnünk cégünk nevének megválasztásánál, erre is vannak szabályok.

Ha a nálam olvasottaknál is többet akarsz megtudni arról, hogy mi kell a cégalapításhoz, kattints ide: https://szekhelypartner.hu/