Néha hasznos dolgokat is hallok a kollégáktól

Pénzügyes kollégáimmal beszélgetni mindig egy élvezet. Ezt egy kis iróniával mondom, mert hát nem egyszerű esetek. Sajnos én is abba a mókuskerékbe estem bele, ahol az ember már csak azért megy oda dolgozni, ahol jelenleg dolgozik, mert ezzel pénzt keres és az azért jobb, mintha munkanélküli lenne.

Sajnos az a helyzet, hogy meguntam a munkámat, azonban váltani még nem tudok, mert köt a szerződésem, másfelől meg még nem tudom, hogy pontosan ezután mit szeretnénk csinálni. Ráadásul itt a kollégákkal sem jövök ki jól már egy ideje. Az emberek egyre jobban kezdik itt kifúrni a másikat, egymás háta mögött beszélnek. Valószínűleg ez azért alakult ki, mert bevezettek egy teljesítménybéres plusz munkát is és aki minél többet vállal el belőle, az ugyebár annál több pénzt is kap. Persze nem azt mondom, hogy mindenki egymáson tapos, vagy hogy ordibálnak és veszekednek, mint a kocsmában, de azért egy éhezők viadala szereposztást itt is fel vélek fedezni.

Na, mindegy. Azért, hogy a dolgokkal képben legyek, meg hát, hogy szórakoztassam is magam néha, a pénzügyes kollégákkal mindig kijárok dohányozni. Ilyenkor mennek a pletykák, a másik szidása és kibeszélése is. Néhány ilyen mondat mindig elhangzik, én pedig imádom nézni, ahogy lassan megemészti őket ez az utálat és a sóvárgás a pénz felé.

Egy kivételes alkalom azonban megragadt bennem. A reggeli kávézás és szokásos dohányzás napi témája nem az volt, hogy éppen mennyit lehet keresni azzal, amit ők csinálnak, vagy hogy mennyire jók a szakmájukban. Hanem arról szólt a beszélgetés, hogy az egyiküknek éppen új téli gumikat kellene venni egy méregdrága autójára, mert jön a tél és hát nem akarná az utolsó pillanatra hagyni. És hogy milyen jó céget talált a neten, mert máris sikerült elintéznie ezt a gondját.

A téma érdekelni kezdett, hiszen nekem is aktuális éppen ez a kérdés, de állandóan annyit kell dolgoznom, hogy estére teljesen kimegy a fejemből, még akkor is, ha éppen már három másik helyre is felírtam magamnak egy cetlire. Azt mondta, hogy csak beírta a keresőbe, hogy téli gumi akció és már meg is volt, felugrott neki a gumidiszkont.hu weboldala.

téli gumi akció

Ott maradtam végül velük és meghallgattam, mit mond róluk, mert kíváncsi voltam, aztán hátha pont nekem is jól jön ez az információ – gondoltam magamban. Aztán végül elmesélte, hogy az oldalon mindig tíz percenként frissül a készlet, úgyhogy tényleg azt lehet látni, ami valós. Lehet kérni házhozszállítást, de akár te magad is érte tudsz menni, mert van néhány átvevő hely. Szerencsére ők nem árulnak használt autógumikat, de sajnos a régieket nem számítják fel. Ha esetleg utánvéttel kéri valaki a gumikat, akkor tud készpénzzel is fizetni a szállítónak, de van lehetőség a rendelés során – amit csak interneten tudsz leadni -, arra, hogy bankkártyával fizess. Ja, és az is fontos, hogy csak akkor tudnak kedvezményt adni, ha nagyobb mennyiségben rendel valaki.

Ezek az infók elég jól jöttek, szimpatikus is lett a cég, így aztán aznap, amikor hazamentem, meg is néztem az interneten őket és végül rendeltem is téli gumikat. Persze ezt nekik nem mondtam el, mert aztán hallgathattam volna, hogy ők milyen jó fejek és milyen király, hogy hozzájárulhattak ahhoz, hogy másnak is megoldódjon ez a problémája és hogy ők az istenek…és ilyesmi.