Ne legyen pénzügyi probléma gyermekünk logopédusa

Bármennyire is próbálunk elszakadni tőle, a pénz mindenki életére nagy hatással van. Nem kell azonban, hogy a pénz irányítson minket. Rengeteg taktika van arra, hogy miként lehet a legjobban kezelni a pénzügyeinket. Ezek közül sokkal egyetértek, viszont azzal is óvatosnak kell lenni, hogy az ember nehogy túlságosan elkezdje számolni a garasokat. Hiszen elég nehéz úgy kikapcsolódni, hogy mondjuk egy étteremben csak arra tudunk gondolni, hogy az adott ételt megengedhetjük-e magunknak.

Az én taktikám az szokott lenni, hogy megszabok egy napi kvótát magamnak, amit elkölthetek. Ezt persze simán felül lehet írni, ha valami különleges esemény van éppen, de már csak azzal, hogy próbálok efelé tendálni, rengeteg pénzt meg tudok spórolni. Ez az egész persze nagyon máshogy néz ki, ha az embernek gyereke van, hiszen sokkal több váratlan költség feljöhet.

Nincs is jobb példa erre, mint mikor a gyermekemet beírattam egy beszédindító torna kurzusra a Mosolykulcsnál. Minden gyermek fejlődése más és néhány lurkónak több segítségre van szüksége ahhoz, hogy rendesen megtanuljanak beszélni, írni, vagy olvasni. A mai világban szerencsére azonban ezt már egyre kevésbé kezeljük tabutémaként. Így pedig az én gyermekem számára is nagyon hamar találtam segítséget a Mosolykulcs oldalán. Ahhoz, hogy elérjem őket, nem kellett mást tennem, mint beírni a keresőbe azt, hogy beszédindító torna és már ott is volt az első találatok között.

Az oldal maga nagyon megnyugtató és szépen van kialakítva. Ez egy aggódó szülő számára hatalmas pluszpont. Hiszen tele vagyunk ilyenkor kétségekkel, főleg azzal kapcsolatban, hogy megfelelő helyre visszük-e majd a gyermekünket. A Mosolykulcs oldalán végignézve azonban hamar rájöttem, hogy itt profik dolgoznak, akik a gyermeknevelés több területén is jeleskednek.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy a beszédindító torna mellett még miket tudnak ajánlani nekünk, akkor elég csak rátekintenünk a felső menüre. Teljes döbbenet volt számomra az, hogy szinte bármilyen gonddal megkereshetjük őket. Ha esetleg pszichológus kéne a gyermekünknek, vagy iskola előtti felkészítő, akkor bátran fordulhatunk hozzájuk. Ezek olyan dolgok, amikkel foglalkozni kell, bármilyen kellemetlenül is hangozhatnak elsőre.

De térjünk vissza a beszédindító torna témára. Nincs is rosszabb érzés, mint mikor azt látjuk, hogy a gyermekünk nem tud beilleszkedni az óvodában vagy az iskolában, hiszen azt érezzük, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk. A Mosolykulcs azonban a beszédindító torna kurzusával segíteni tud gyermekeinknek abban, hogy beilleszkedjenek.

Az oldalon egy szép hosszú tájékoztató is elérhető ezzel kapcsolatban, amiben minden egyes részletre kitérnek. Tehát nem kell majd vakon megbíznunk bennük, hanem teljesen átláthatjuk, hogy mégis mit lehet érteni beszédindító torna alatt és milyen haszna lehet a gyermekünk számára. A legfontosabb azonban az volt a számomra, hogy ezeken keresztül a Mosolykulcs reményt tudott adni nekem, mivel nagyon nem kívántam azt, hogy a gyermekem számára az óvoda és iskola egy kellemetlen, magányos hely legyen.

Fel is kerestem őket, amihez nem kellett mást tennem, mint rákattintani az „időpontot kérek” menüpontra. Nagyon örültem, hogy ilyen egyszerűen és kényelmesen el tudtam intézni ezt a nagyon érzékeny témát. Hamar kaptam időpontot, úgyhogy nemsokára neki is kezdhettünk a beszédindító torna kurzusnak. A kisfiamnak nagyon tetszett és már egészen hamar látszott is a pozitív irányba történő változás. A Mosolykulcsnál dolgozó szakemberek nem mágusok, de számomra sokszor úgy tűnik, mintha azok lennének.